La Palma

17/11 19 Vi sejlede fra Santa Cruz de Tenerife 13.30, så regnede vi med, det ville passe, så vi var fremme, når det blev lyst. Det første stykke nord om Tenerife var en hård tur med vind, bølger og dønninger imod os; men det var vi godt klar over, det ville blive så det blev jerngenuaen der kom på arbejde. Det var til gengæld en rigtig flot tur, hvor vi kunne se hele den nordlige klippekyst, med dens mange flotte klippeformationer. Da vi var kommet rundt om den nordlige kyst og havde sat kursen mod Santa Cruz de La Palma, fik vi en rigtig fin sejlads med vores ynglings vind – agten for tværs. Det var en meget svingende vindhastighed fra 6-12 m/s, så indimellem stod sejlene og blafrede, når en dønning satte os lidt ud af kurs og vinden kun var 6 m/s; men når vinden var fra 8-10 m/s var det helt fint, for så havde vi god fart gennem dønningerne. Vi holdt vores sædvanlige vagtskifte.

18/11 19 Natten var stjerneklar og sejladsen gik fint, der var kun en gang autopiloten satte ud, da der kom et vindstød på 12 m/s, samtidig med en skæv dønning. Vi fik dog ikke sovet så meget, det er altid svært at få sovet den første nat. Vi havde en god fart på hele natten, trods det første stykke, hvor alt var imod og vi indimellem kun sejlede 2 knob, holdt vi alligevel en gennemsnits fart på 6,1 knob. Så vi nåede frem til havnen kl 6, inden det blev lyst; men det gik igen fint. Efter at have fortøjet, gik vi til køjs, og sov til kl. 9.30. Om eftermiddagen fik vi besøg af Jacob og Vickie, vi havde mødt på et af FTLF`s vintertræf, hvor vi begge havde undervist. De havde sejlet rundt i 5 år, og var nu endt med at købe et hus på La Palma, de havde lige fået solgt deres båd. Vi havde en rigtig hyggelig eftermiddag sammen.

19/11 19 Vi brugte dagen på at gense Santa Cruz de La Palma, og den var lige så flot og hyggelig, som vi huskede den. Solen skinnede og vi fik drukket en kop kaffe på vores ynglings café hvor prisen på 9 år dog var steget fra 60c til 1,8 €