Klargøring til næste tur

Vi har planlagt at skulle sejle på langtur igen i 2019. Vi er derfor i fuld gang med at gøre båden klar. Det lyder måske mærkeligt, at der skal gøres en masse, når vi nu har været af sted, og synes at båden var klar dengang. Men dels slider det på båden at være af sted i flere år, desuden er der også en masse ting, vi har fundet ud kan gøres bedre.
Vi har skiftet rulleforstag samt alle vanter og stag. Vi har fået nye sejl, som Høj Jensens sails laver specielt til langturssejlads. Det er bare blevet en hel anden båd. Vores gamle sejl var lavet til kapsejlads med ekstra stor kappe. Det har de nye ikke. Nu skal vi ikke rebe så tidlig og båden virker meget mere stabil. Det er dejligt.
Derudover har vi skiftet meget af det elektroniske navigationsudstyr, og bl.a. monteret en AIS transponder, samt en ny VHF radio. Den gamle havde en periodisk fejl som gjorde, at den frøs, og man kunne ikke andet end tage strømmen fra den og så tænde igen. Det var ikke betrykkende.

Vi har også fået vores tagabøjle færdig og flyttet radaren fra masten ned på bøjlen, så nu kan kablet igen nå til skærmen som vi også har flyttet ud i cocktpittet, så vi kan se på radaren uden at skulle ned i kahytten.
Vi har også isoleret for kahytten samt kahytten og skiftet oliefyret.
Så vi er i gang med at tilpasse båden og er nået en bid af den lange “to do” liste.