Pornic-Belle Île

8/7 23 S

Vi har nu fået besked fra havnen i Pornic, at vi kan have båden liggende der, mens vi er hjemme i august, dejligt, det har ikke været let at finde en havn, der har plads midt i høj sæsonen. Nu vi har været her et stykke tid, kan vi godt forstå det, der er godt nok mange både i det her område. Vi skal betale på forhånd, så vi besluttede at sejle til Pornic, så vi kunne få en underskrevet kontrakt og betalingen ordnet.

Vi sejlede kl. 9, hvor det ville passe med, vi skulle passere de strømfyldte steder ved slack water, denne gang passede det bedre. Vi satte kurs mod Quiberon, hvor vi vil ligge os for anker, så vi lige kunne få handlet ind, inden turen til Pornic næste dag 50 sømil.

9/7 23 S

Efter en fin nat for anker, sejlede vi kl. 7.30 med kurs mod Pornic. Der var ingen vind, så det blev for jern genuaen (motoren), vi havde en fin halvvind, men desværre kun lidt af den. Vi satte for sejlet (fokken), der kun kunne give lidt fremdrift. Vi kom til et område med mange vindmøller, vi sejlede indenom, desværre var der rigtig meget tang/søgræs, noget sejt af slagsen, der satte sig på propellen, så vi flere gange måtte sætte i bak for at få det af. Vi kunne se på husenes tage, der nu var røde tegltage, at vi ikke længere var i Bretagne. Vi nåede Pornic kl. 17 ved lavvande. Vi kunne se i vores pilot, man ikke kunne sejle ind +-2 timer ved lavvande spring (omkring fuldmåne), og det havde været spring 4 dage forinden. Vi sejlede forsigtigt ind af sejlranden, der var ½ meter under kølen, vi kom fint ind. Vi fandt straks en plads ved gæstebroen, og blev taget godt imod af en pige, der kunne engelsk.

Vi kunne ikke komme til at betale for tiden mens vi var hjemme, da de ikke kunne udskrive fakturaen, så vi aftalte dagen efter.

10/7 23 S

Vores toilet var gået i udu, så vi blev enige om at blive en dag mere, så det kunne ordnes, og det var meget godt for om morgenen, kunne de fortsat ikke få udskrevet fakturaen.

Vi fandt en båd butik, der havde reservedele til vores toilet pumpe, så Per kunne få det fikset.

De ringede over middag om, at nu kunne vi komme op at betale, godt at få det ordnet, så nu har vi kvittering på betaling, en kontrakt og nummeret på bådpladsen, hvor vi skal ligge.

Om eftermiddagen fik vi set byen. Vi kom først forbi et område, hvor bådene var sunket ned i et lag af silt (leret jord, der kan rumme meget vand), så stod de bare der, og først ved højvande, kan de komme ud at sejle. Vi kom vi forbi Chateau de Pornic, der ligger flot ved byen. Det er en stor by med et hyggeligt centrum og mange små gader.

11/7 23 S

Vi sejlede kl.8.30 med kurs mod Belle Ile en ø nordvest for Pornic. Vi havde vinden foran for tværs og i perioder halvvind, og havde håbet på, vi kunne klare det for sejl; men de kunne desværre ikke give nok, så jerngenuaen måtte i gang igen. Da vi nåede vindmølleparken var der igen store problemer med tang/søgræs. Vi havde fornemmelsen af, at det var med til at sænke farten på båden, hvis det også havde sat sig på roret. Vi fik et par små byger undervejs.

Da vi nåede Belle Ile øgedes vinden til 8-10 m/s foran. Vi havde udset os en ankerbugt syd øst på øen; men kunne se den var fuldt optaget, så vi sejlede om på nord øst siden af øen og fandt en bugt, vi mente kunne give læ for både vind og dønninger; men dønningerne kom fra nord vest, og de kunne godt komme ind i bugten.

12/7 23 S

Vi lå og rullede hele natten, sammen med de andre både i bugten, så det var ikke så meget, vi fik sovet. Det var ellers en flot ankerbugt; men vi valgte at sejle i havn i Le Palais, hvor vi kunne se på deres web kamera, der var plads.

Vi fandt en god plads i for havnen, det er godt nok uden strøm og vand; men så koster en plads også kun 24 €. Vi kunne være kommet i en havn længere inde, hvor vi skal gennem en sluse, der kun åbner en gang om dagen ved højvande, der koster det 40 € for en plads. Der var heldigvis ikke så mange i havnen her tidligt om formiddagen, så Per dykkede ned og fik fjernet alt det tang/søgræs, der som vi tænkte, havde sat sig om roret og skruen. Dejligt han kan det. Per nåede lige at få det ordnet, inden der kom endnu en færge ind og flere sejlbåde. Der er mange færger hver dag med turister til øen

Vi nåede lige at komme op til et marked i byen. Det er en rigtig turist by med mange fortovs restauranter, det er ikke en så velfristeret by; men der er en dejlig stemning, og husene her er mere farverige.

Om eftermiddagen gik vi en tur på den store befæstning, man kan se fra havnen ”La Citadel Vauban”, museet der hører til havde desværre lukket pga. renovation. Men en flot gå tur på befæstningen.

Da vi kom tilbage fra turen, var der tre unge mennesker i hver sin gummibåd, der havde travlt med at få de både, der kom ind i havnen på plads. Ved den båd, der lå bag ved os, kom der til at ligge to udenpå, vi lå også tre ved siden af hinanden, men med en ponton på hver side.

13/7 23 S

Om formiddagen gik vi ud til et stort supermarked lidt uden for byen, det er Bastille dag d.14, så der er alt lukket, så vi fik handlet godt ind.

Om eftermiddagen gik vi langs kysten ud til ”The Belle Fontaine” et vandreservoir, der er blevet brugt langt tilbage i tiden. Det er en rigtig flot tur derud, hvor vi kom forbi flere små strande omkranset af klipper, hvor vandet var helt turkis blåt.

Om aftenen kom Kodiak til havnen, der var desværre ikke plads, hvor vi lå, så de sejlede over til en moorings bøje. Andy og Leslie fik hurtigt pustet deres gummibåd op og kom over til os. Dejligt at se dem igen

14/7 23 S

Vi vågnede op til en noget urolig dag i havnen, der kom mange både ind, og der var dønninger inde i havnen. De lovede rigtig meget blæsevejr, så mange både, der har ligget for anker søgte ly i havnen, og Bastille dagen trak nok også både til. Kodiak fik lov at komme ind i havnen efter slusen, vi lå meget godt, så vi blev liggende. Da vinden vendte i løbet af eftermiddage, blev det roligt i havnen selv om der var kraftig vind fra vest, det regnede om eftermiddagen; men klarede heldigvis op til om aftenen

Vi fejrede Bastille dagen med middag på Su-per, og efter vi havde spist, gik vi op på torvet, hvor der var musik, et band der spillede sydamerikanske rytmer; man ikke kan stå stille til. Til midnat var der flot fyrværkeri, der blev fyret af oppe fra fæstningen, og der blev spillet musik til, der passede til fyrværkerriet, rigtig flot.

15/7 23 S

Trods det blæste meget lå vi roligt, vinden var fortsat fra vest, så der var læ her i yderhavnen, hvorimod det blæste meget hvor Kodiak lå længere inde af en kanal.

Om eftermiddagen gik vi en tur langs østkysten, hvor der var læ. Om aftenen hygge på Kodiak

16/7 23 S

Om formiddagen blev der vasket

Om eftermiddagen gik vi en lang tur sammen med Andy og Leslie til Sauzon en by på nord øst siden af øen. En rigtig flot tur langs kysten, og da vi nærmede os Sauzon kunne vi se den flotte farverige by, der ligger ud til en bugt. Efter en velfortjent kold øl tog vi bussen tilbage til havnen.

17/7 23 S

Om formiddagen gik vi turen til et andet super marked og fik set en ny del af byen, hvor der var mere af fæstningen. Over middag kom Hanna til havnen og kort tid efter Per i båden Isabella.