Månedsarkiv: januar 2016

Klargøring til næste tur

Vi har planlagt at skulle sejle på langtur igen i 2019. Vi er derfor i fuld gang med at gøre båden klar. Det lyder måske mærkeligt, at der skal gøres en masse, når vi nu har været af sted, og synes at båden var klar dengang. Men dels slider det på båden at være af sted i flere år, desuden er der også en masse ting, vi har fundet ud kan gøres bedre.
Vi har skiftet rulleforstag samt alle vanter og stag. Vi har fået nye sejl, som Høj Jensens sails laver specielt til langturssejlads. Det er bare blevet en hel anden båd. Vores gamle sejl var lavet til kapsejlads med ekstra stor kappe. Det har de nye ikke. Nu skal vi ikke rebe så tidlig og båden virker meget mere stabil. Det er dejligt.
Derudover har vi skiftet meget af det elektroniske navigationsudstyr, og bl.a. monteret en AIS transponder, samt en ny VHF radio. Den gamle havde en periodisk fejl som gjorde, at den frøs, og man kunne ikke andet end tage strømmen fra den og så tænde igen. Det var ikke betrykkende.

Vi har også fået vores tagabøjle færdig og flyttet radaren fra masten ned på bøjlen, så nu kan kablet igen nå til skærmen som vi også har flyttet ud i cocktpittet, så vi kan se på radaren uden at skulle ned i kahytten.
Vi har også isoleret for kahytten samt kahytten og skiftet oliefyret.
Så vi er i gang med at tilpasse båden og er nået en bid af den lange “to do” liste.

Nye sejl. Nye stag og vanter

De gamle sejl var fra 2006 og lavet til kapsejlads, så efter 9 år med sejlads i Middelhavet og Atlanten med megen sol lignede de en gammel vaskeskud. Lamineringen var løsnes flere steder, så det var ikke andet at gøre end at svinge Dankortet og købe nye sejl. Det hjalp bestemt på sejlegenskaberne. De nye sejl er lavet i den samme størrelse som de originale og ikke med ekstra kapper som dem vi havde på tidligere. Det har gjort båden meget mere behagelig at sejle me. Vi har fået lavet sejlene specielt med henblik på langturssejlads med bl.a. 3 reb.

Vi har også skiftet alle vanter og stag samt fået nyt rulle forestag. De gamle havde 20 år på bagen så vi mente at det var på tide af få dem skiftet.

Test

Indlæg