A Coruña til Vilagarcia de Aurosa

21/4 2024 S

Vi sejlede kl. 7.30 med kurs mod Camarinas, solen var ikke helt stået op, så det var lidt koldt, der var kun lidt vind. Det blev varmere, da solen kom frem fra en skyfri himmel. Vi fik efterhånden mere vind op til 10 m/s bagfra, og god fart på båden. Vi blev hurtigt enige om at sætte kursen mod Cabo Finisterre i stedet, da vejret ville blive bedre, efter Cabo Finesterre, hvor der ellers plejer at stå en kraftig vind. Vi nåede Puerto Finestere kl. 18, og lagde os for anker ud for en flot strand med udsigt til bjerge, ankeret holdt i første forsøg. Vi fik en skøn aften i cockpittet og nød den flotte udsigt. Vi havde en rolig nat for anker.

20/4 2024 S

Vi vågnede op til en skøn morgen med sol fra skyfri himmel og ingen vind. Vi fik pumpet gummibåde op, og sat motoren på, i første omgang gik den fint i gang, og kørte fint, men da vi sejlede mod havnen gik den hele tiden i stå, så vi sejlede tilbage og roede i stedet ind til stranden. Vi gik af Camino ruten ud til spidsen af Finestere en flot tur, der var mange vandrere.

Vi var tilbage ved 14 tiden og spiste frokost på båden, så var det godt med en dukkert efter( Susanne), vandet var 18 grader. Igen en skøn aften for Anker. Langs hele kysten stod der mænd med deres fiskestænger, så det var nok derfor, der svømmede en stor stime af Dorader lige ved vores båd, her blev der nemlig ikke fisket.

21/4 2024 S

Igen en flot morgen. Vi sejlede videre til Muros bugten, og lagde os for anker i ”Ensenade de San Francisco” en ankerbugt på nordsiden at Murosbugten, samme sted som vi lå, da vi sejlede hjem i 2020 og næsten på samme tidspunkt. Vi spiste frokost og fik set på vejrudsigten, der desværre havde ændret sig, så der vil komme vind fra øst ca. 9 m/s som pålandsvind, og da vi lagde ankeret kunne vi høre, den skrabede på klipper, så vi var ikke begejstrede for så meget pålandsvind, og vinden ville øges dagen efter. Vi besluttede at sejle til havnen i Muros, vi havde alligevel planlagt at sejle hertil dagen efter, for at få set på påhængsmotoren. Vi kaldte på vhf radioen og fik fat i Juan, der tog imod os i havnen. Vi lå her i 2019 og fik at vide, at Pedro fortsat var havnefoged, en rigtig hyggelig fyr. Juan viste sig at være lige så hyggelig, og med samme attitude som Pedro med at tage det stille og roligt, og at vi skal have det godt.

Om aftenen så vi en delfin tæt på båden.

22/4 2024 S

Om formiddagen fik Per talt med havnefogeden Pedro om påhængsmotoren, og han fik arrangeret, der ville komme en og se på den, han kom allerede kl. 12. Per fik inden han kom, lige prøvet påhængsmotoren igen, men stadig samme fejl. Da han roede tilbage med gummibåden, fik han følge af delfinen, der legede med pagajen, så hyggeligt. Båd mekanikeren tog motoren med, og ville lave et service eftersyn på den til dagen efter.

Om eftermiddagen gik vi en længere tur, hvor vi kom op i bjergene omkring byen, her er en rigtig flot udsigt, og overalt så vi blomstrende gyvel mellem træer, hjemturen gik gennem smalle snoede gader i byen, der er en rigtig hyggelig gammel by med flotte kampestenshuse.

Det blæste meget om natten, hvor vi blev vugget noget rundt.

23/4 2024 S

En blæsende dag, men fortsat sol fra skyfri himmel. Per måtte blive på båden, da han ikke vidste, hvornår de vil komme tilbage med påhængsmotoren

Jeg fandt et vaskeri tæt på havnen ved at spørge på mit bedste spansk😜, så der blev vasket tøj, der hurtigt tørrede på båden

Om eftermiddagen gik jeg ud til Eroski et stort supermarked et lille stykke fra byen, og fik handlet godt ind. De kom først med påhængsmotoren kl. 20, men dejligt den kom, så vi planlagde at sejle næste dag, hvor vinden ville aftage.

24/4 2024 S

Vi sejlede kl. 10.30 med kurs mod Ria de Aurousa, hvor vi havde fundet en god ankerbugt i bunden af Riaen, hvor der så ud til at være godt læ. De havde lovet, der skulle komme mere vind. Vi havde en fantastisk tur mest for sejl, det meste af tiden med vinden agter, og sol fra en skyfri himmel. Det skyede lidt til, da vi sejlede ind i Riaen; men klarede op, da vi havde fået kastet ankeret ved 17.30 tiden i en dejlig ankerbugt med læ og udsigt til en lille strand. Så vi fik en skøn aften med sol i cockpittet. Vi fik en rolig nat.

25/4 2024 S

Igen en skøn morgen, men der var nogle truende skyer, og vejrudsigten lovede regn og tordenbyger, så vi besluttede at sejle til havnen i Vilagarcia de Arousa, hvor vi har ligget, sidst vi var her i 2019. Vi husker, det var en meget billig havn; men det er jo også 5 år siden, så prisen var nu 28 euro i lavsæsonen. Det er en pænt stor by, og da vi fik et kort over byen, var der en historisk rute indtegnet, vi besluttede at gå, da det heldigvis ikke blev til så meget med regnvejret. Det var en god måde at få set byen på. Det er en hyggelig by med mange gågader og en gammel bydel.