Ria Arousa til Baiona

26/4 2024 S

Vi er fortsat i Villagarcia de Arousa. Vejret er ikke det bedste, vi nåede en tur i byen om formiddagen, om eftermiddagen regnede det, så det blev en lave alt mulig dag i båden, så vores To Do liste kom frem, og vi endte med at kunne sætte flere hak på listen.

27/4 2024 S

Om formiddagen var vi på marked, byen har det største grøntsags og fiskemarked i Galicien, det var stort. På gaderne var der også marked med diverse ting og sager. Det er altid hyggeligt at gå rundt på markeder.

Der kom nogle byger indimellem, men over middag klarede det op, og vi besluttede at sejle til en ankerbugt ”Enseada de Boiro”. Der kom en kraftig byge undervejs, men det klarede lige op, da vi skulle lægge ankeret, så det hjalp at jeg havde fået taget regntøj på 😊. Vi fik en skøn aften med sol i cockpittet og en rolig nat for anker.

28/4 2024 S

Vi vågnede op til en kold morgen kun 8 grader, men solen kom heldigvis frem og så steg temperaturen. Vi tog gummibåden(dingyen) til byen, en lille by, hvor det lykkedes os at finde en bager. Vi gik tur langs kysten, hvor vi kom forbi små klynger af huse med haver fyldt med grøntsager.

Vi kunne se, der kom mørke skyer, og vendte om, vi nåede lige tilbage til båden, inden der kom et skyl 🌧.

29/4 2024 S

Vi havde planlagt, at vi ville blive, da der var mulighed for vandreture, men planer er til for at blive lavet om. Efter vi havde set på vejrudsigten, som vi gør hver morgen, besluttede vi os til at sejle til Baiona, da vinden kom fra nord og det var solskin. De næste dage lovede blæst og regn fra Syd, og ankerbugten gav ikke læ fra syd. Kl. 10 hev vi ankeret op og satte kursen sydpå. Der var ikke så meget vind, så godt med jern-genuaen(motoren). Det var en flot tur langs kysten. Kl 16 kastede vi ankeret i Baiona bugten ved siden af en engelsk båd. Vi tog gummibåden i land, der er flere steder, man kan fortøje den ved en trappe. Efter en gåtur i byen kunne vi nyde aftenen i cockpittet.

30/4 2024 S

Ligesom vejrudsigten havde lovet regnede det meget hele natten og formiddagen, men ved middagstid klarede det op, så vi kunne komme ind og gå i byen. Det blev til en læse hygge dag, og jeg gik videre med mit spansk på Duolingo.

1/5 2024 S

Det blæste meget hele natten, men ankeret holdt fint. Det regnede igen hele formiddagen og det meste af eftermiddagen, vi blev enige om at sejle i havn, det er trods alt lettere at komme ud at gå, når man ikke skal i en våd gummibåd først. Der er to havne, vi tog by havnen, da den er billigst (ud fra Navily ca. 19 euro). Vi Kom til haven kl. 15 i tørvejr, men kunne ikke få fat i nogen, så vi lagde os på den yderste bro, havnekontoret åbnede først kl.17, men en Marino (som havnes ansatte hedder) kom og hjalp os på en bedre plads.

Vi fandt ud af, at alt var lukket, så de fejre også første maj hernede. Heldigvis havde vi noget i fryseren😊

2/5 2024 S

Endelig en dag, hvor det var mere tørvejr end regn og sol mellem bygerne. Om formiddagen fik vi vasket, der ligger et vaskeri lige overfor havnen, her faldt jeg i snak med en fra Tyskland på Camino vandring, hun var startet i Porto og skal til Santiago de Compostela. Hun var startet i solskin, men har på det sidste haft mest regn, hyggeligt at snakke med hende. Vi møder mange Camino vandrere her. Imens fik Per efterset motoren.

Om eftermiddagen mellem bygerne fik jeg behandlet vinyl ruderne i cockpitteltet, så de holder bedre, og Per fik renset vores ekstra vandtank og lavet højtalerne i cockpittet. Der er altid noget at gøre på en båd.

3/5 2024 S

Det småregnede kun om formiddagen, så vi var på marked, der var nu ikke meget at se, så vi gik i supermarkedet Eroski, og fik handlet ind. Langostino (store tigerrejer) til vores frokost salat og selvfølgelig hjertemuslinger til aftensmad – det er mors dag hernede på søndag.